Leersoorten

Welke leersoorten er worden gekozen hangt af van het doel

Waar worden de leersoorten voor gebruikt? Leer kan op tal van manieren verwerkt worden. Het leren bankstel of jas is voor de meeste van ons wel bekent.

Welke soorten zijn er?

De meest gebruikte leersoorten zijn. Aniline leer, Semi aniline leer, afgedekt leer en nubuck leer. De keuzes zijn legio en hangt af waar het leer voor dient. Aniline leer is het neusje van de zalm. Het is een vol nerf leersoort. Aniline leer is het mooiste leer wat er bestaat met de beste mogelijkheden. Het leer kan door en door geverfd worden en wordt voorzien van een beschermlaag. Door de beschermlaag is het leer vocht- en olieafstotend. Aniline leer is soepel, zacht en voelt warm aan. Aniline leer is een exclusieve leer soort en voor de meeste onbetaalbaar.

Semi aniline is een van de leersoorten

Het is behandelde aniline leer. Hierdoor is deze leer soort toegankelijker voor de meeste onder ons. Semi aniline leer kan ook intensief gebruikt worden. Afgedekt leer of ook wel gelakt leer wordt zo geverfd dat er geen kleur verschil te zien is. Het is een zeer gebruikersvriendelijke leer soort. En weer net iets voordeliger dan de vorige 2 soorten. En nubuck leer is een leer soort die wordt geimpregneerd. Zoals je heb kunnen lezen zijn er diverse leersoorten.