Kunstleer kopen

Kunstleer

Kunstleer is een product, welke lijkt op echt leer en ook zo aanvoelt, maar gemaakt is van kunststof, welke de structuur heeft van een soort leer.

Voordelen kunstleer kopen

Wanneer u een product koopt, welke gemaakt is van kunstleer, dan is het grote voordeel hierbij dat het product geen vocht opneemt of doorlaat. Dit is voornamelijk van belang wanneer het gaat om een product zoals schoenen en/of bepaalde kleding. Maar in sommige gevallen neemt het kunstleer wel vocht op en laat het lucht door. Dit wordt dan voornamelijk gebruikt bij orthopedische schoenen. Daarnaast is kunstleer vast van vorm en kan het minder ‘plooien’, welke een mooier product achterlaat, hoe vaak u deze ook heeft gedragen en/of op heeft gezeten, wanneer het bijvoorbeeld een zitbank betreft. Ook zijn producten, gemaakt van kunstleer, gemakkelijk schoon te houden. Wanneer u een product van kunstleer gaat kopen, zult u merken dat u qua prijs goedkoper uit bent, dan wanneer u een product koopt van echt leer.

Nadelen kunstleer

Op de vele voordelen na, zijn er ook enkele nadelen aan kunstleer verbonden, gelukkig in mindere mate, maar het ligt er net aan wat u als koper wenst dat het product bezit qua kwaliteit. Kunstleer is gevoelig voor slijtage, omdat het niet ademend materiaal is en het slijt door wrijving. Omdat het gaat om niet ademend materiaal, houdt het veel warmte vast. Het ligt aan de koper of hij/zij dit vervelend vindt of niet.